Forbedret luftkvalitet med Flowcretes M1-sertifiserte gulv

Forbedret luftkvalitet med Flowcretes M1-sertifiserte gulv

20 nov 2018

Flowcrete Sweden har oppnådd M1-standardens utslippsklassifisering for flere slitesterke herdeplastgulvløsninger.

Dette sertifiseringen innebærer at arkitekter, bestillere og eiendomsforvaltere kan velge å installere Flowcrete-belegg i trygg forvissning om at de vil bidra til et sunnere innemiljø for sluttbrukeren.

Den finske bygningsinformasjonsstiftelsen RTS utviklet M1-systemet for utslippsklassifisering for å fremme bruken av bygningsmaterialer med lite utslipp. Systemet består av tre kategorier, der M1 er den laveste utslippsklassen som kan oppnås.

Det er viktig å opprettholde en sunn standard for inneluft på steder der store mengder mennesker tilbringer mye tid, som kontorer og skoler, og er spesielt kritisk på stedet som sykehus og omsorgsinstitusjoner.

Administrerende direktør i Flowcrete Sweden, Jukka Kaikkonen, sier det slik: «Vi har lykkes med å utvikle et komplett utvalg av gulvmaterialer med lave utslipp. Dette betyr at formgivere kan spesifisere enhver overflate de måtte trenge fra én leverandør uten å måtte tenke på effekten noen av materialene vil ha på bygningens luftkvalitet.

Vi i Flowcrete vet at det er viktig å ligge i tet når det gjelder miljøspørsmål, slik at vi kan tilby våre kunder gulv som overholder strenge miljønormer uten å måtte gi avkall på produktets funksjonalitet eller estetikk.»

De M1-klassifiserte produktene omfatter alt fra primere til dekorative innendørsflater og til og med parkeringsdekkeløsninger. Den komplette listen over Flowcrete Swedens lavutslippssystemer med M1-sertifisering omfatter:

  • Deckshield ID
  • Flowcrete RT
  • Flowshield CHD
  • Flowshield Comfort
  • Peran CHD
  • Peran Comfort
  • Peran STB Public
  • Peran STB Public SR
  • Perginol Ultra

Alle disse materialene har bestått utslippsklassifiseringestesten M1, der bygningsmaterialer til innendørs bruk plasseres i et utslippskammer i 28 dager. I løpet av denne tiden blir en rekke kjemiske parametre analysert, inklusive totale flyktige organiske forbindelser (TVOC), enkelte flyktige organiske forbindelser (VOC) i henhold til EU-LCI-listen. 1A- pg 1B-karsinogener, formaldehyd, ammoniakk og en aksepttest av lukt. Dersom nivået av en av disse kjemikaliene overstiger de krevende grensene for klasse M1, kan ikke materialet få M1-klassifisering.

Slitestyrken til Flowcretes løsninger innebærer at sluttbrukerne kan være trygge på at gulvbelegget vil beholde sine miljømessige og funksjonelle egenskaper på lang sikt. De M1-sertifiserte systemene representerer Flowcrete Swedens mest populære løsninger, og de har nylig levert M1-sertifiserte gulvbelegg til en rekke prosjekter.

Dette strekker seg fra 2 000 kvadratmeter matt, Peran CHD alifatisk tokomponent polyuretanbelegg til sportskjeden XXLs butikk i Huddinge, Sverige, til 1 500 kvadratmeter Peran STB Quartz til nøkkelområder i Helsingborg sykehus.

Det M1-sertifiserte polyuretanbelegget Deckshield ID er blitt et vanlig syn i travle kjøkkenmiljøer, der Kästa Skola i Huddinge, Suttungegatan i Uppsala og Glostrups Gastronomiet har spesifisert denne solide overflaten til matlagings- og serveringsområder.

Offentlige miljøer som ønsker kreative, bærekraftige gulv, som Kulturskolan i Falun og Linköping Universitet, har valgt Peran Comfort på grunn av muligheten til å kombinere dekorative og funksjonelle egenskaper. På tilsvarende vis er Flowcrete RT blitt et utbredt valg av gulvbelegg i intensive industrimiljøer, der eksempelvis det globale biovitenskapsselskapet Christian Hansen og legemiddelfirmaet Novo Nordisk benytter det robuste polyuretanbelegget.

Hvis du vil vite mer om hvordan du spesifiserer gulvbeleggløsninger som gir sikre og sunne inneluftnivåer, ta kontakt med din lokale Flowcrete-representant i dag.

SLUTT

Enjoy this post? Click below to share it with your network:

Opplysninger til redaktører

Flowcrete Norge tilhører Flowcrete Europe & Middle East, én av de fire avdelingene som utgjør Flowcrete Group Ltd.

Flowcrete Group Ltd. er verdensledende når det gjelder produksjon av sømløse harpiksgulv til industri og private brukere, av løsninger for vegger og krumminger, samt ytterligere spesielle belegningsteknologier. Flowcrete Group Ltd. har produksjonsanlegg på internasjonalt nivå: i Europa og Afrika, samt i Sentral- og Sørøst-Asia.

Flowcrete leverer løsninger for sømløse gulv i verdensklasse, for å skape nye omgivelser i hele verden. Dette omfatter dekorative sømløse harpiksgulv, vanntette belegningssystemer for bilparkeringsanlegg, terrazzo av sømløs harpiks, antimikrobielle gulv med lang levetid, selv-utjevnende underlag, vannbåren gulvvarme, og nå også akustisk isolering i gulv.

Flowcrete sitt ambisiøse og engasjerte team, som ledes av firmasjefen Craig Brookes, inspireres av medarbeidernes utmerkede holdninger, av kvalitet på produkter og tjenester, samt av stadig innovasjon og bærekraftig vekst. Flowcrete kommer alltid til å bruke sine fagkunnskaper på globalt nivå for å presentere miljøvennlige, hygieniske og estetisk attraktive gulv, slik at vi kan bidra til å skape en bedre og mer bærekraftig verden.

Siste nytt

Nyhetsarkiv

Send forespørsel

Opplysningene du har gitt oss vil hjelpe oss å levere informasjon til deg om våre produkter og tjenester. Ved å krysse av i denne boksen, angir du at du har lest og samtykker i personvern for tredjeparter. Les disse vilkårene for å forstå hvordan vi beskytter og administrerer dine opplysninger.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og annen sporingsteknologi (også kjent som piksler eller nettvarder) for å hjelpe din opplevelse (som å se videoer), samt «ytelseskapsler» for å analysere ditt bruk av dette nettstedet og for å bistå i markedsføringsaktiviteter.  Hvis du klikker på «Aksepter alle informasjonskapsler»-knappen eller fortsetter å bruke nettstedet, samtykker du i å sette første- og tredjepartsinformasjonskapsler på din enhet. Hvis du ikke ønsker å akseptere informasjonskapsler fra dette nettstedet, kan du velge å ikke tillate informasjonskapsler fra dette nettstedet ved å oppdatere dine nettleserpreferanser.  For mer informasjon om hvordan vi bruker Informasjonskapsler, les våre retningslinjer for personvern for tredjeparter.

Aksepter alle informasjonskapsler

Forbli innlogget